Kulturystyka,odzywianie,suplementacja,doping
Składniki
100-150 g platkow owsianych(zlezy jak bardzo kaloryczny omlet chcemy)
5 bialek
3 żółtka
cynamon
+ew jakis dzem nisko slodzony lub bez cukru
Płatki owsiane zalewamy wrzatkiem przykrywamy talerzykiem i czekamy az woda wsiaknie ok 10 min. Bialka wbijamy do pojemnika/naczynia i miksujemy na sztywna piane. Dodajemy do pany odrobine cynamonu dla smaku zapachu i koloru naszego omleta.
3 Żółtka wrzucamy do platkow i mieszamy. Potem mase z żółtek i płatków owsianych dodajemy do piany i rowniez delikatnie mieszamy
Osobisci nie smażę na tluszczu tylko na patelni teflonowej i tak wam również polecam. Wiec wylewamy mase na wcześniej rozgrzany teflon i na małym ogniu pod przykryciem zostawiamy na 10 min. Następnie przerzucamy za pomoca pokrywki na druga stronę i ok 5-8min również smażymy
Zdejmujemy omlet z patelni,
Smacznego !!!
Offline